waterwellness-logo

Verschillende mogelijkheden om uw zwembad af te dekken

Heeft u een zwembad in de tuin laten aanleggen, dan is het verstandig om ook na te denken over de afdekking hiervan. Zwembadafdekking heeft namelijk veel verschillende voordelen. Wanneer u uw tuin veilig wilt houden en uw zwembad schoon wilt houden, kiest u voor zwembadafdekking! Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van zwembadafdekking, die we in dit artikel behandelen.

De meest populaire variant: lamellen

Een van de meest populaire soorten op het gebied van zwembadafdekking is lamellenafdekking. Deze soort zwembadafdekking biedt optimale bescherming voor uw zwembad en alles en iedereen in uw tuin. Lamellenafdekking wordt gemaakt van PVC of polycarbonaat. Doordat deze lamellen in elkaar haken, ontstaat er een sterk geheel. Deze afdekking kan zowel in de zomer als in de winter gebruikt worden en u kunt met één druk op de knop het zwembad openen en sluiten. Daarnaast zorgt deze vorm van afdekking ook voor energie- en kostenbesparing. De afdekking laat zonnewarmte toe maar vermindert ook convectie- en uitstralingsverliezen. Hierdoor hoeft u het zwembadwater dus niet extra te verwarmen!

Speciale afdekking voor in de winter of zomer

Er zijn verschillende soorten afdekking die beter dienen in de winter of in de zomer. Want ook in de zomer is het soms nodig om uw zwembad af te dekken. Hoewel u het zwembad in de zomer natuurlijk het meest gebruikt, zitten er ook genoeg dagen tussen dat u het zwembad niet gebruikt. Dan wilt u natuurlijk niet dat de warmte van het water verloren gaat of dat er vuil in het water komt. Dan kiest u voor zomerafdekking, wat vaak in de vorm is van een isolatiedeken. Ook kunt u kiezen voor isolerende Ecodeck zwembadafdekking of noppenfolie, die ieder zo hun eigen voordelen hebben.

In de winter heeft u natuurlijk afdekking nodig die de hele winter kan blijven liggen. De kans dat u in de winter een duik maakt in uw zwembad is natuurlijk erg klein. Daarom kunt u uw zwembad maar beter voorzien van goede winterafdekking. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bladernet, dit is ook geschikt voor zwemvijvers. Blad en ander vuil wordt zo uit uw zwembad geweerd. Het bladernet is gemaakt van PVC gedipt gaasdoek met een polyesterweefsel als inlage. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een afdekzeil die de ontwikkeling van algengroei tegengaat en natuurlijk ook organisch afval tegenhoudt.

Verschillende soorten zwembadafdekking bij Waterwellness

Bent u benieuwd welke vorm van zwembadafdekking het beste is voor uw zwembad? Wij komen graag eens bij u langs om de mogelijkheden te bespreken en uw situatie te bekijken. Voor meer informatie of het maken van een afspraak neemt u gemakkelijk contact met ons op!

Onze Projecten

Bekijk onze recente projecten

×