waterwellness-logo

Zwembad afdekken of niet?

Wanneer u een zwembad heeft laten aanleggen, komt al snel de vraag naar boven: zwembad afdekken of niet? In alle gevallen is het eigenlijk slim om uw zwembad af te dekken. Natuurlijk is het een extra investering, wat wellicht de enige reden kan zijn om het niet te doen. Echter wegen de voordelen in dit geval veel zwaarder! We vertellen u graag meer over de voordelen van het afdekken van uw zwembad.

De voordelen van het afdekken van uw zwembad

Bij een zwembad hoort eigenlijk ook zwembadafdekking. Er zijn veel verschillende soorten zwembadafdekking, van lamellenafdekking tot speciale zomer– en winterafdekking.  Deze verschillende soorten afdekking hebben natuurlijk allemaal hun eigen kenmerken, maar over het algemeen bieden ze dezelfde voordelen.

Voordeel 1: energiebesparing

Een van de grootste voordelen van het afdekken van uw zwembad, is energiebesparing. Uw zwembadwater moet natuurlijk verwarmd worden om lekker in te kunnen zwemmen. Maar wanneer u weer uit het zwembad gaat, is het ook zonde als al die warmte – en dus energie – verloren gaat. Wanneer u, als u het zwembad verlaat, het zwembad “dicht doet” met isolerende afdekking, blijft het water lekker warm en hoeft het niet opnieuw verwarmd te worden wanneer u weer wil gaan zwemmen. Zo bespaart u dus heel wat energie, en dat merkt u in uw portemonnee!

Voordeel 2: het houdt vuil uit uw zwembad

Hoe vervelend is het om, telkens wanneer u weer een duik wil nemen in uw zwembad, er eerst allemaal bladeren en ander organisch afval uit te vissen? Met zwembadafdekking is dat niet meer nodig! Alle bladeren die naar beneden komen vallen, vallen dan namelijk op uw zwembadafdekking en niet in het water. Zo hoeft u voor het zwemmen alleen nog maar de afdekking van uw zwembad af te halen en het zwembad is klaar voor gebruik! Daarnaast beschermt zwembadafdekking ook tegen algengroei in de winter, waardoor het water in uw zwembad ook helder en schoon blijft!

Voordeel 3: het zorgt voor een veilige tuin

U moet er natuurlijk niet aan denken om per ongeluk het zwembad in te vallen wanneer u in de tuin loopt! Voor uzelf is dat natuurlijk nog niet zo erg, maar het wordt anders wanneer u ook kleine kinderen of huisdieren heeft. Als kleine kinderen en huisdieren, die niet kunnen zwemmen, tijdens het spelen in de tuin in het zwembad vallen, is dat natuurlijk niet de bedoeling! Met zwembadafdekking zorgt u altijd voor een veilige tuin, waar iedereen veilig in kan spelen en leven.

Profiteer van de voordelen die zwembadafdekking u biedt!

Wilt u ook graag energie besparen, een schoon zwembad en een veilige tuin? Kies dan voor zwembadafdekking! Wij adviseren u graag over de juiste soort zwembadafdekking voor uw zwembad en komen deze natuurlijk ook bij u monteren. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Onze Projecten

Bekijk onze recente projecten

×