waterwellness-logo

Warmteverlies van uw zwembad voorkomen

De aanleg van uw zwembad is natuurlijk een flinke investering. U gaat er heel veel plezier aan beleven, maar het kost zeker wel wat spaargeld. Dit houdt natuurlijk niet op bij enkel de aanschaf en aanleg van een zwembad. U wilt natuurlijk niet zwemmen in ijskoud water; daarom moet uw zwembad ook verwarmd worden. Maar het zwembadwater verwarmen voelt soms als verspilde energie, doordat het water ook meteen weer afkoelt door de buitenlucht. Gelukkig zijn er ook verschillende manieren om warmteverlies van uw zwembad te voorkomen en dus energie te besparen als het aankomt op uw zwembad.

Energie besparen op het verwarmen van uw zwembad

Een zwembad is natuurlijk veel meer dan een groot bad in de tuin. Er komt ook heel wat techniek bij kijken. Zo zijn er filters en pompen nodig en moet het zwembad natuurlijk verwarmd worden. Het zwembadwater kan op verschillende manieren verwarmd worden. Veel mensen kiezen voor een warmtepomp, dit is dan ook een slimme keuze. Een nóg betere keuze is zwembadafdekking met zonnepanelen. Deze Solar zwembadafdekking zorgt ervoor dat het water verwarmd blijft en wekt ook energie op om het zwembad te kunnen blijven verwarmen; ideaal dus.

Energie besparen door warmteverlies van uw zwembad tegen te gaan

Gelukkig zijn er genoeg manieren om warmteverlies van uw zwembad tegen te gaan en zo energie te besparen. Een van de meest effectieve manieren om warmteverlies van uw zwembadwater tegen te gaan, is door afdekking aan te schaffen. Er zijn veel verschillende soorten zwembadafdekking met ieder zijn eigen energiebesparende eigenschappen:

  • Lamellenafdekking: deze vorm van zwembadafdekking is erg populair en heeft dan ook veel energiebesparende eigenschappen. Het is gemaakt van PVC en polycarbonaat en zorgt ervoor dat de verwarmingskosten met meer dan de helft kunnen worden teruggebracht. Het vermindert convectie- en uitstralingsverliezen en dat ziet u zeker terug op uw energierekening.
  • Ecodeck zwembadafdekking: de naam zegt het al. Deze vorm van afdekking is zeer isolerend waardoor u een stuk minder warmteverlies van uw zwembadwater zal ervaren, waardoor uw energie niet verloren gaat.
  • Noppenfolie: ook dit heeft een zeer isolerende werking, waardoor u veel energie kunt besparen.

Kies voor isolerende zwembadafdekking

Wanneer u dus energie wil besparen en warmteverlies van uw zwembad tegen wil gaan, kiest u dus voor isolerende zwembadafdekking zoals lamellenafdekking, ecodeck afdekking of noppenfolie. Wanneer u niet goed weet wat voor isolerende zwembadafdekking u nodig heeft of welke het meest geschikt is voor uw zwembad, neemt u gerust contact met ons op!

Onze Projecten

Bekijk onze recente projecten

×